Courgette.

Dit is toch een plaatje? Op de bank gefotografeerd op het Landje.

Courgettes. Kilo’s uit de tuin van mijn broer. Mijn ouders en ik gaan er regelmatig heen nu hij op vakantie is. Best een opgave met deze hitte. Mijn vader vult de waterton, mijn moeder loopt met haar witte gietertje rond en ik begin steeds achteraan met een grote gieter. Daarna gaan we plukken. Aardbeien πŸ“, wortels πŸ₯• voor het konijn en de cavia, een rode biet waar ik een lekkere salade πŸ₯— van ga maken. En courgettes. Heel veel. Alle soorten en maten.

Ik gaf er een aan de buurman. Daar kreeg ik een mooie foto van.

Op een gegeven moment was ik met mijn ouders in het ziekenhuis ivm een afspraak voor mijn moeder. Mijn vader had nog wat courgettes. Ik raak ze altijd kwijt. Een collega liep langs; wil je er een hebben? πŸ˜‚ Dat wilde ze wel. De overburen kregen er twee.

In onze πŸ‘©β€πŸ‘§β€πŸ‘¦ straat staat een voedselhuisje. Daar kan je eten in leggen of deo, maandverband of tandpasta. Mijn zoon kwam al een keer met chocolade 🍫 thuis. Hoe hij eraan kwam? Dat ligt in dat huisje, whahaa. Ik kon nu wat terug doen. Verse courgettes. Aan de eigenaresse gevraagd. Ze wilde ze wel. Een in het huisje. De rest koel bij haar thuis. Af en toe worden ze aangevuld. Prima oplossing.

Ondertussen was ik de courgette soep, gevulde courgette en gegrilde courgette zat. Nu heb ik een heerlijk recept met rauwe πŸ₯’. In lange plakken snijden met een kaasschaaf. Olijf πŸ«’ olie eroverheen, gebrokkelde stukken geitenkaas, pijnboompitten en wat zout. Njom njom. Nu al zin in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s