Openluchtmuseum.

Wauw. Een dag met een gouden rand. Gisteren gingen mijn ouders en ik naar het openluchtmuseum in Arnhem. Het was totaal niet druk. Wat hebben wij genoten.

Mijn vader wilde graag naar het melk museum. Kijken of ze kaas maakten. Helaas niet in bedrijf. Misschien wel nooit meer.

Als je goed naar bovenstaande foto kijkt zie je mijn vader die de rolstoel van mijn moeder duwt. Zo fijn dat wij met z’n drieΓ«n hier konden zijn. Het weer was perfect. Geen jas nodig. Zonnetje scheen. Windje erbij.

We begonnen op een terras om 10:40. Iemand kwam naar ons toe. Om 12:00 was er pas koffie zei een mevrouw. Dank voor de tip. Wij gingen toen naar een ijs salon. Fantastisch was dat. De lekkerste koffie. De ober die het presenteerde was onbetaalbaar.

Daarna gingen wij dus door naar het melk museum. Verder gelopen. Eigenlijk kennen wij alles al. Maar het blijft zo mooi. Inmiddels was het lunch pauze. Iedereen had zin in een saucijs. Mams en ik gingen op een bankje op een plein zitten. Paps ging naar de bakker voor een saucijs. Hij kocht er 3. En nog een knabbel stengel. Wij hebben toen heel lang daar gezeten. Kijkende naar mensen. Mensen die op oude fietsen probeerden te fietsen. Er was muziek. Heerlijke muziek. De zon scheen op ons. De wind maakte het aangenaam. Geen idee hoelang wij daar zaten. Maar wat was dit relaxed.

Er was ook een boerderij die mijn ouders nog nooit van binnen hadden gezien. Say what? Mijn ouders die daar bijna wonen. Leuk dat ik dit met ze mee mocht maken.

Als een na laatste dronken wij een kop koffie bij de hoofdingang. Ook daar was weer van alles te zien. Van Gend en Loos reed langs. Nooit eerder gezien. Dat geluid van die auto. Prachtig. Mijn moeder zei nog; als ze toen wisten dat ze tot 22:00 pakjes πŸ“¦ moesten brengen. Ook nog eens in het weekend….

Bovenstaand plaatje is zeldzaam. Geen mensen op de foto. Gewoon een mooi plaatje. Als laatste liepen wij naar het huis van de Molukkers. Ik zag Indische kruiden voorbij komen, die gebruik ik nog steeds. Ik zag daar een spel: hoedje wip. Die kende ik nog. De hoedjes vlogen vroeger rond in ons huis.

Alles zat mee. Het weer, er was geen drukte, wel fijn gezelschap, veel lekkers, en de omgeving was prachtig. Het was een fantastische dag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s