Kinderen in de pubertijd. Eten!

Ik weet niet wat ik mee maak. Op zich lust mijn dochter alles. Maar eet, mwah. Al een keer bij de diëtiste geweest. Meer tussendoor ‘voeren’ was de tip van de diëtiste. Prima.

Zoonlief hield voorheen niet van eten. Maar meneer heeft een groeispurt. Zit ik net op mijn plekje…. Mam! Wat kan ik eten! Serieus? Samen aan de slag gegaan. Daan weet nu de spullen te liggen voor eten. Hij weet ook hoe dit te bereiden.

Wij hebben het dan over simpele dingen als een cup a soup en noodles. Inmiddels kan hij ook een tosti maken. Een hotdog 🌭 opwarmen. Of een boterham roosteren en pindakaas en sambal badjak erop smeren. Niet echt de gezondste dingen. Maar ik ben allang blij dat hij eet. En het zelf kan klaarmaken. De rauwkost weet hij gelukkig ook te vinden. Dus wortels 🥕, komkommer 🥒 en tomaten 🍅 eet meneer ook als site dish.

Meneer gaf namelijk aan dat hij wel een tomatensoep wilde proeven. Ik kocht deze twee. Zonder stukjes. Zeker niet gezond. Maar voor af en toe als tussendoor prima. Buikje weer gevuld. Ik probeer erin vooral eten in te krijgen. Daarna ga ik stiekem aan naar steeds meer gezond.

Voor nu leer ik ze hoe de oven werkt. Hoe je een ei 🍳 kan bakken. Eva zet graag koffie voor opa en oma. Als Daan uit school komt en het koud is vraagt zij of hij warme chocolade melk lust. Meestal zegt hij ja.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s