Speciale dag.

Vandaag is mijn schoonzus jarig. Het is ook haar trouwdag met mijn broer. Zij gingen op haar dertigste verjaardag 21 jaar geleden trouwen. Twee jaar geleden at ik hier een gebakje 🍰 om bij ze thuis. S’middags ging de telefoon. Ik weet nog precies waar ik stond. Ik had mijn vader aan de telefoon. Het is niet goed met je moeder. Ze heeft overal uitzaaiingen. Pfff, ik sjeesde naar hun huis 🏠. Mijn broer en zijn gezin zaten er al. Drie groepen zaten in de tuin. Corona. We durfden elkaar niet aan te raken. Wat een verdriet. Als ik er nu aan terug denk…. ik liet mijn kinderen thuis achter. Die speelden met een vriendje. Ik bedacht mij toen, zij horen hier ook bij. Wij moeten nu als familie, gezin samen zijn. Mijn ex gebeld. Die kwam de kinderen brengen.

Wij wisten toen nog niet welke vorm van kanker mijn moeder had. Het bleek later borstkanker te zijn. Twintig jaar geleden had zij borstkanker gehad. Ze had al maanden en maanden ondraaglijke pijn. Huisarts wilde niks doen ivm corona. Die pijn is nog een trauma. Zenuwpijn. 24 uur per dag. Erger kan niet. Ze kon en wilde niet meer. Ze is gelovig maar ze sprak toen over euthanasie.

Naar het ziekenhuis gegaan. Ze zijn een week bezig geweest om de pijn onder controle te krijgen. Eenmaal thuis kon ze alleen maar liggen. Bed in de woonkamer. De kinderen lieten wij zoveel mogelijk in de tuin spelen. Toen wij als kinderen bij de arts kwamen kregen wij te horen dat er nog wel wat in de trukendoos zat om mijn moeders leven te verlengen. Echt? Op een gegeven moment zat ze etende aan tafel. Toen liep ze rond met een rollator. Nu slaapt ze boven op bed en loopt ze in huis β€˜los’ rond. De wonderen zijn de wereld 🌍 nog niet uit.

Wat hebben wij alweer twee jaar een fijne tijd samen. We gaan er zelfs samen weer op uit. Dankbaar hiervoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s