Uit eten.

Ik had nog van allerlei bonnen. Dus wij konden lekker samen uit eten. Super leuk, lekker en gezellig. Wij liepen naar het restaurant. Ik vroeg voor de zekerheid een tafel met een bank. Mocht het voor Eva te lang duren…. Was niet nodig. Mevrouw hield het makkelijk vol.

Allemaal een drankje. Breek brood πŸ₯– erbij. Daarna nam Daan de kip popcorn met friet. Eva de pasta. Dan denk ik; hoezo pasta? Dat maak ik met gemak thuis. Maar ik liet haar lekker. Ze vind het heerlijk. Ikzelf nam een voorgerecht. Lekker goedkoop.

Toch is het altijd wat bij de Beren. Ze vroegen aan Daan of hij Franse friet wilde. Ja. Wat kreeg hij? β€˜Gewone’ friet. Prima. Maar het klopt niet. Ik bestelde garnaaltjes met hun beroemde breekbrood. Wat kreeg ik? Een vierde van een pitah broodje. Echt wel iets heel anders dus. En zo gaat het altijd weer als ik daar eet. Als je een tosti besteld krijg je een broodje kaas. De kaas is nog nooit gesmolten geweest. Het is dat het om de hoek is. Lekker makkelijk. Maar anders zou ik hier niet gauw naartoe gaan.

Om 20:00 viel alles stil. De dodenherdenking. Fijn dat zij dit bij de beren serieus namen. Viel er ineens een vork of iets anders van bestek tijdens de stilte. Schijnbaar trok ik toen een bepaald gezicht. Eva zag dit en kreeg de slappe lach. Gelukkig geluidloos. Daan zei na dit alles nog iets ervan. Kon echt niet. Ik snap hem. Maar een puber, hormonen, slappe lach…. Herkenbaar.

Daarna heb ik de kinderen weer uitgelegd wat wij herdenken. Waarom de vlag halfstok. Daan snapte even niet waarom wij de dag daarna gingen feest vieren. Er zijn toch doden gevallen? Klopt. Maar die hebben wij herdacht. Op 4 mei. Nu zijn wij blij dat wij in vrijheid mogen leven.

Als toetje nam de ene een caramel koffie en de ander een frappuccino. Ik nam een thee met een kaneelstokje, sterrenmunt en gember. Daan vond dit zo lekker ruiken. Ik haalde snel de gember eruit. Wat genoot hij van deze verse thee. Die gaan wij thuis vaker maken.

Daarna naar huis gelopen. Dat duurde even. Eva zag overal katten om te aaien. Of ze er een mee naar huis mocht nemen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s