Eva en douchen.

Na de operatie zou Eva pas naar huis mogen als ze gedoucht zou zijn. Mams moest aan de bak in het ziekenhuis. Omdat er geen personeel was. Maar mams kon dit en durfde dit aan.

Ach, wat vond Eva dit heftig. Ze had pijn, kon nog niet veel bewegen. Er kwam een β€˜sorry’ pis straal uit de douche van het ziekenhuis. Eva rilde van de kou. Dat veroorzaakte weer pijn. Zo sneu als je je al niet lekker voelt. Meteen daarna zei Eva; ik wil nu naar huis. Dus wij gingen.

De eerste keer thuis douchen thuis. Plan de campagne gemaakt. Eva op een kruk onder de douche. Daarna rilde zij van de kou. Dat rillen zorgde voor zoveel pijn. Mmmh, de verwarming stond al op hoog om de rillingen te voorkomen Nieuw plan voor de keer daarna.

Douchen. Niet afdrogen. Op bed had ik twee grote handdoeken gelegd. Zodat ze na het douchen meteen plat kon liggen. Handdoek onder haar en over haar heen. Dik dekbed daar overheen. Tv aan om even op adem te komen/zorgen voor afleiding. Daarna kwam dat aankleden wel een keer. Wat een energie koste haar dit. Vooral door de pijn en ik denk een laag hb/moe.

De keer daarna zij Eva; mam, wij hebben toch een duikbril 🀿? Klopt. Gebruikt. Maar met een elastiek over je haar is haren wassen 🧼 niet ideaal. Maar het maakte douchen wel iets prettiger voor Eva.

Later vroeg ik aan Eva hoever zij haar hoofd achterover kon buigen. Nou. Best heel ver. Dus, madam, wij gaan douchen, je haren wassen zonder een duikbril. We did it! Weer een overwinning. Ik had muziek opstaan. Iets van; When the rain begins to fall…… Ik zong mee. Ik kon de hele tekst uit mijn hoofd. Prima afleiding. Eva lag in een deuk. Mam, hoe kan het dat jij zoveel liedjes uit je hoofd kent? Tja, kon ik maar school teksten zo goed uit mijn hoofd. Dan had ik misschien wel een top baan.

Maar voor nu. Toen Eva na de operatie thuis was waren de douche beurten echt een h.l. Eva en ik vonden ze mega heftig. En nu? Deze laatste douche? Wat was Eva ontspannen. Daardoor ook ik. Wij hebben gelachen. Weer een stapje verder. Ze kan het nu zelf. Toch word ik soms nog gevraagd. Dat vind ik een hele eer. Quality time. Moeder en dochter.

2 thoughts on “Eva en douchen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s