Vogels vangen.

Ik las in de krant πŸ“° dat een kat in de avond en nacht niet naar buiten mag als het vogel πŸ¦… broedseizoen er is. Nooit geweten. Nou ja, niet mogen….. dat wil de partij van de dieren. Het staat nog niet in de wet.

Ik kan niet zeggen dat onze snoetepoet geen vogels vangt. Vorig jaar lagen wat snavels en miltjes in de tuin. Mmmh, ms een idee om haar voorlopig in de nacht maar binnen te houden.

Het zou om duizenden vogels gaan. Ze zijn kwetsbaar als ze slapen/een makkelijke prooi.

Wij πŸ‘©β€πŸ‘§β€πŸ‘¦ kunnen ook de schilder inzetten. Deze beste man is een week hier aan het schilderen. Buiten. De kat durft er niet langs, haha. Ze is heel erg op haar hoede. Ik weet zeker als de schilder binnen komt dat er niks aan de hand is. Ze gaat bij iedereen op schoot of in de tas. Ooit heeft zij een trauma opgelopen. Ze was binnen. Mijn ouders gingen even naar een doe het zelf winkel. Eenmaal terug geen dolf te vinden. Wij zoeken. Op een gegeven moment vond mijn moeder haar op zolder. Ze riep de kat en bleef stil wachten. Toen kwam er heel voorzichtig een koppie uit een doos tevoorschijn. Ze was bang. Ineens bedacht ik mij; de schilder was geweest. De kat zal gedacht hebben dat ik bij de deur stond en heeft toen een vreemde man gezien. Ze is zich toen de pleuris geschrokken. Dat kan niet anders. Vandaag nu nog steeds de angst van iemand buiten bij het raam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s