Eva en pijnstillers.

In het ziekenhuis kreeg Eva een epiduraal pomp, paracetamol, esketamine, een PCA pomp en diclofenac. Wauw. Wat een lijst.

Het heeft zeker geholpen. Maar ook om misselijk te zijn. Last van de darmen. Lage hartslag.

Haar hartslag was zo laag dat wij steeds wakker werden gemaakt door de verpleegkundige. 47…. Nou ja, wij…. Haar vader die ene nacht dat hij bij Eva sliep. Eva en ik sliepen door het gepiep heen. Haha.

Eenmaal thuis had ze voor vijf dagen diclofenac met paracetamol. Maar al vrij snel alleen paracetamol. Of eigenlijk niks. Want deze werken niet tegen spierpijn. Dus dan maar stoppen? De fysio gaf aan; als het Eva goed doet om paracetamol te slikken zodat zij denkt minder pijn te hebben, prima.

Ik gaf Eva de pillen in de morgen. Dan voelde ze haar ribben vaak knoepen. Die zijn nog zoekende naar een nieuwe plek. Ik gaf een strip paracetamol mee naar haar vader. Eva zei dat ze daar vooral de avond een pilletje in wilde nemen. Prima. Voor mijn gevoel echt een placebo effect. Maar als het werkt, psychisch…. Het kan in deze lage dosis zeker geen kwaad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s