Proeverij.

Eva moest op de dag van de operatie elk uur 100cc limonade drinken. Geen sinaasappel 🍊 sap of prik. Maar bijvoorbeeld ranja. Voor de suikers. Anders wordt je zo gammel. Eva wilde het liefste van die goedkope. Die je op school krijg of bij een indoor speeltuin.

Ik dacht, we maken er iets leuks van. Om de spanning voor de operatie wat weg te nemen. Ik kocht drie flessen goedkope rode ranja. Framboos, framboos met appel en aardbei met appel. Drie glaasjes gevuld. Zo grappig. Eva zei bij de eerste; dit is hem. Dat was de aardbei met appel. Ho ho dame. De rest moet je ook proeven. Uiteindelijk vond ze de laatste het lekkerst. Die was van de Lidl.

Ik vulde een halve liter fles met ranja en water. Best veel ranja. Ik pakte een kartonnen beker. Op de weegschaal gezet. Een streepje gezet ter hoogte van 100 ml. In de tas. Op de dag van de operatie kreeg Eva als ontbijt 100 cc ranja. Een uur later weer. Na de derde keer werd ze al opgeroepen voor de operatie.

Zou ze nu als ze deze ranja drinkt denken aan haar operatie? Smaak en herinneringen gaan vaak samen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s