Beste voer is blikvoer.

Afgelopen zondag met familie gegeten. Wij hadden een vraag. Wat is nu het beste eten? Alles wat snel bederft is vers en dus goed zei iemand. Toen zei mijn oom; als je vers goed bereid is dit het beste. Maar door dit bijvoorbeeld te lang te koken, dan ben je de vitamines kwijt. Volgens hem komt het beste eten uit blik. Als je mijn oom kent weet je hoe hij dit brengt. Hij had het zelfs over bami uit blik. Hahaaaa. Veel beter dan nasi uit blik. Hij kijkt naar de verzadigde en onverzadigde vetten. Geweldig hoe onze oom kan vertellen.

Ik heb een slowcooker. S’morgens gooi ik alles in de pan. S’avonds heb je dan heerlijk eten zonder ernaar om te hoeven kijken. Geen geroer. Niks verbrand. Alles langzaam gekookt dus met behoud van vitamines en smaak.

Ik heb nu Chili sin carne gemaakt. Zonder een pakje. Bonen en mais uit blik en kruiden uit een potje. Mijn dochter is dol op bonen. Wij eten dit op verschillende manieren. Het kan met rijst. Maar ik maak ook bakjes van wraps. Dan pak ik een muffin vorm en vouw daar de wrap in. Even in de oven en je hebt een krokant bakje om op te eten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s