De operatie.

Ik zal misschien wat meer gaan schrijven over de operatie van Eva. Ik vind deze best een beetje spannend. Nu het 2022 is weet ik dat ze waarschijnlijk binnen drie weken geopereerd is. Dit houdt nogal wat in.

Het gaat in het Wilhelmina kinderziekenhuis gebeuren. De eerste nacht komt Eva op de intensive care. Daarna maximaal vijf dagen ziekenhuis. Als alles goed verloopt.

Eenmaal thuis kan ze net wel of niet trap lopen. Dus mogelijk komt er een bed beneden te staan. Op dag vijf als ze naar huis mag kan Eva drie maal per dag 15 minuten rechtop zitten. Dus ik zal haar in de auto liggend naar huis vervoeren op de achterbank. Of de bijrijdersstoel zo plat mogelijk. Niet zoals het hoort wat veiligheid betreft. Maar wat moet ik anders?

Ik heb al meerder mensen gesproken die een dochter hebben met dezelfde afwijking (alleen maar meisjes). Het komt allemaal goed. Maar oeoe, wat is het toch spannend. Hoe gaat Eva reageren op de pijn? Ze krijgt na de operatie paracetamol, diclofenac, een epiduraal, een PCA pomp en ….. ketamine tegen zenuwpijn. De eerste nacht is ze waarschijnlijk niet aanspreekbaar. Ik mag bij haar blijven slapen op de IC. In een campingstoel. Heeft dit zin als ze zo suf is? Ik denk toch dat ik dit ga doen.

One thought on “De operatie.

  1. Als je de kans hebt om bij haar te slapen op de IC, zeker doen!
    Zelfs voor volwassenen kan de IC na een narcose een akelige ervaring zijn, door hallucinaties en zo.
    Jouw aanwezigheid zal vast en zeker een steun zijn. Ik wens jullie het allerbeste, en Eva (mijn dochter heet ook zo😊) een voorspoedig herstel.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s