Daan zijn eerste bijbaan.

Daan is 13 jaar. Dan lukt het niet om een bijbaan bij een bedrijf te krijgen. Wil hij ook liever niet. Liever lui dan moe.

Ik kom regelmatig bij Pieters koopjeshoek. Eerst in Veenendaal. Nu zit hij ook in Ede (en Arnhem). Je kan ook online bestellen. Pieter vroeg of Daan folders wilde rondbrengen. Zucht, steun en kreun hoorde ik bij Daan. Maarrrr Daan, je krijgt er vuurwerk voor. Ok dan maar.

Gistermorgen haalde ik de folders op. Daarna gingen Eva en ik een paar straten doen. De rest was voor Daan. Ik bel tussendoor naar meneer Daan. Of hij al begonnen was? Nee, nog niet. Zooooo, toen werd ik echt wel boos. Ok dan. Meneer ging met een vriendje op pad. Ik dacht, ik check even. Gooit Daan door elke brievenbus een folder. Ook waar een nee sticker op staat. Serieus? Grrrr, uitgelegd dat dit niet mocht. Ik was bijna niet verstaanbaar. Waarom? Omdat zijn vriendje vuurwerk afstak. Pffff. Wil je daarmee stoppen ook al is het categorie een vuurwerk? Je gaat geen folders over vuurwerk uitdelen en ondertussen knallen. Of wel? Misschien goede reclame. Maar ik denk voor veel mensen ergernis. Ik heb het liever niet in de wijk.

Daarna gingen wij zijn beloning in de vorm van vuurwerk ophalen. Daan blij. Meneer (Daan) liet mij thuis even zien hoe hij het afstak. Ik schrok mij een hoedje. De kat vloog naar boven. Die zijn we voorlopig kwijt. Daan steekt een klein vuurwerk ding aan. Iets van een mini fontein. Op een gegeven moment gaat die knetteren. Precies op dat moment springt Daan met zijn voet erop. Say what? Waarom doe je dat? Er kwam een knal. Kaboem! Het leek wel dynamiet 🧨. Niet normaal. Pffff. Meneer krijgt voorlopig geen nieuwe schoenen. Dan loopt hij maar net als de boef van home alone op schoenen zonder zool. Trap dan nog maar eens op het vuurwerk, haha πŸ˜‚.

Maar voor nu. Ken je iemand in Ede die deze folders wilt rond brengen? Pieter kan nog wel een paar lopers gebruiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s