Personeelstekort.

Gisteren met collega’s uit eten geweest. Dit omdat een collega afscheid nam. Ze ging nog niet officieel met pensioen maar het werk werd te zwaar. Snap ik. Fijn als het financieel kan, eerder stoppen. Nog kunnen genieten van je gezondheid. Deze dame ging vrijwilligers werk doen. Zo leuk. Op meerdere plekken.

Zij had twee data gekozen voor een diner voor collega’s. Het eerste restaurant belde vrij kort van te voren af. Ze hadden geen kok meer. Het is toch wat! Overal personeelstekort. Hoe kan dat toch? Waar is iedereen gebleven? Echt zo bizar? Hebben wij mensen tekort door corona?

Wij gingen nu naar keuze nummer twee. Een prima keus! Wat een fijn restaurant was dit.

Tegenwoordig denk ik de hele dag aan eten. Ik keek een dag voordat wij uit eten gingen naar het menu. Ooohh, het water liep mij uit of in de mond. Op een gegeven moment had ik een heerlijke maaltijd in mijn hoofd. En dan zegt de manager; omdat jullie een groep zijn krijgen jullie een beperkte keus. Neeeeeee. Wij waren teleurgesteld. Maar zei hij later, jullie gingen van 17 naar 11 personen. Kies toch maar wat je wilt eten. Say what? Zo fijn zo aardig. Wat hebben wij met z’n allen genoten van het heerlijke eten. En daardoor van al de gezelligheid. De bediening was ook zo leuk. Ik keek steeds met een collega naar het eten wat voorbij kwam. Zeker bij de toetjes, om te kijken welke wij gingen nemen. Dat had de serveerster door. Op een gegeven moment stopte ze met de toetjes voor onze neus. Zo hadden wij een goed zicht op welke keus wij gingen nemen. Nou ja, wij. Ik ben niet zo van de toetjes. Ik nam koffie met wat lekkers. Ik dacht een koekje en bonbon. Kreeg ik een plank met allerlei lekkers. Ook een heerlijke makaron. Wat deze dame slim deed was meerdere van deze plankjes, gevuld natuurlijk, op tafel zetten. Zonde om zo op te eten. Daar hoort een kop koffie of thee bij. Weer inkomsten voor ze. Nog een tip voor een restaurant houder; laat een groep per persoon afrekenen. Vorige week moesten wij in een ander restaurant met de groep samen afrekenen. Ten eerste moet iemand dit bedrag maar op de rekening hebben staan. Ten tweede, dan rond je het bedrag iets naar boven af. Als je per persoon mag. Afrekenen krijg je van elke persoon een fooi. Ik rekende het later uit. De fijne bediening kreeg 3 euro per persoon fooi. 33 euro.

Heerlijk om de collega’s gesproken te hebben buiten het werk om.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s