Een dagje uit.

Gisteren had Eva een uitje vanuit school. Groep 7, 7/8 en 8 gingen naar het openluchtmuseum. Drie ouders van groep acht gingen mee naar binnen. Daar mocht ik bij horen. Eenmaal binnen kreeg ik te horen dat de kinderen in groepjes via een speurtocht op pad mochten gaan. Zonder een ouder. Say what?! Wat vond ik dit fantastisch. De kinderen die lekker zelf op pad gingen. Ouwe hoeren of serieus zijn. Lekker laten gaan. En mams? De zon scheen. Ik heb op een bank in de zon gezeten. Binnen gezeten met een bak koffie. En een stuk gewandeld. Samen met twee andere dames. Erg gezellig.

Op een gegeven moment zagen wij als moeders de tram voorbij rijden. En warempel. Wie zagen wij? Onze dochters, haha.

Tijdens de lunch hoorden wij dat onze dames vooral in de tram hadden gezeten. De speurtocht ….. amper iets mee gedaan. Prima toch? Los laten. Zij hebben genoten! Dan geniet ik ook.

Toen ik hier weer rondliep kwamen er zoveel herinneringen naar boven. Ik was daar ooit zelf als kind. Toen met mijn neefjes Victor en Rutger. Later met mijn eigen kinderen. En al die keren waren mijn ouders erbij. Hoe bijzonder! Ik wil dan ook graag zo snel mogelijk weer gaan met mijn ouders en mijn kinderen.

Helaas is de doolhof een speeltuin geworden. Gelukkig weten mijn kinderen nog hoe de doolhof eruit zag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s