De worsten van β€¦..

Ik kan dit mij nog zo goed herinneren. Een halve warme β€˜verse’ worst van de Hema. Wij gingen vroeger als gezin op de donderdag weleens naar Arnhem om te shoppen. Dan kreeg je friet met mayonaise in een puntzak. Als je op de bodem van de zak was zat je arm vol saus.

Soms koos ik een halve warme rookworst van de Hema. Deze kon ik vaak net niet helemaal op. Maar die eerste hap….. die smaak, die kan ik nog steeds naar boven halen.

Laatst begon mijn zoon over de worst van de Hema. Ok dan. Bijzonder. Zoveel vindt hij niet lekker. Ik kocht een rookworst van de Hema. 20 minuten in warm water. Geen kokend water. Daarna even laten rusten. Alles volgens de voorschriften.

Hij nam een hap en ging over zijn nek. Ik nam een hap en ach, prima binnen te houden. Maar de smaak van vroeger was weg. Jammer. Ik ga deze worst nog een keer proberen bij een Hema waar zij hem warm serveren. Mocht dit ook niet (meer) smaken, dan houdt het op. Dat zou voor mij een einde Hema worst tijdperk betekenen.

Afgelopen woensdag mocht ik naar een proeverij waar je dingen proeft en daar een vergoeding voor krijgt. Jullie raden nooit wat ik mocht proeven. Rookworst. Ik vond drie prima van smaak. Maar er zat er een tussen….. ik nam een hap. Ik kon het niet opeten. Spuugde deze uit. Misschien ga ik de Hema worst nu nog meer waarderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s