Voedsel uit de natuur.

Gisteren was ik bij mensen die een man hadden ingehuurd. Deze man ging vertellen wat je zoal uit de natuur kon eten.

Nou, pffff, wat een informatie. Echt heel veel. Hij zocht vooral paddenstoelen. En dan zij hei; deze hoort bij de giftige soorten, maar er zijn uitzonderingen. Oftewel, deze is eetbaar. En ook weer andersom. Nou, ik dacht na deze cursus lekker te kunnen gaan plukken in de natuur. Maar ik koop mijn paddenstoelen πŸ„ nog steeds in de winkel.

Plantjes πŸͺ΄. Je kan zoveel eten. Maar dan zei meneer ook weer als je de verkeerde eet die erop lijkt, dan ga je heel ziek worden. Lekker dan.

Ik heb een paar dingen onthouden. Van bramen kan je van de bladeren lekkere thee maken. Iets met kneuzen, drogen en dan heet water πŸ’¦ erover. Van een tak met dennen naalden eraan kan je ook lekkere thee maken. Maar neem vooral niet de taxus. Dan kan je overlijden. Wat een tips. Wat een gedoe. Ik vond het super gezellig. Leuke mensen ontmoet. Maar ik hou het op de winkel waar ik mijn eten koop. En het groente tuintje bij mij thuis en die van mij broer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s