Soep en nogmaals soep.

Ik heb ooit een koolhydraat arm ‘dieet’ gevolgd. Veel mensen zweren daarbij. Het was heerlijk hoor. Maar de kilo’s vlogen eraan. Niks voor mij dus.

Intermitting fasten is ook hip. Dan mag je zestien uur achter elkaar niks eten. Daarna heb je acht uur om je buik vol te proppen met eten. Op zich prima te doen. Vanaf acht uur s’avonds eet ik dan niks. De volgende dag om twaalf uur mag ik dan een uitgebreide lunch. Best lekker, even flink schransen. Maar ook dat moet je zeker niet te lang doen. Daar went je lichaam aan. Het heeft mij wel een paar kilo lichter gemaakt.

Toen kwam het moment dat ik gelukkig stabiel bleef. Wel zo fijn. Maar toch wilde ik wat kwijt. Sporten….. daar doe ik niet aan. Ik heb daar niks mee. Als ik de kinderen naar school bracht dan liep ik wel vaak een blokje om. Maar ja, schoolvakantie…….

Ik eet nu vooral veel groente. Heel veel groente. Daar raak je vol van en het is wel zo gezond. Ik ben dan ook dol op soep. Mijn nieuwe verslaving. Courgette van het land van mijn broer met ui en prei. Die was heerlijk. Nu heb ik prei gebruikt om een kerrie prei soepje te maken. Ik had nog broccoli 🥦 over. Meteen erbij gegooid. Als ik nu snaai trek krijg pak ik een kommetje of mok soep. Super lekker en gezond.

Ik heb een doorgeschoten maggi plant in mijn kruidentuin. Dikke stelen. De bladeren zijn nog steeds lekker om te gebruiken. En de stelen….. ik dacht, ik knip er twee af en stop ze in de soep. Mee laten koken. Niet te lang, de geur was intens. Maar wat een smaak heeft het afgegeven aan de soep. Ik heb geen zout hoeven toe te voegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s