Friet!

Heel lang geleden had mijn broer aardappelen gepoot om friet van te bakken. Een speciale soort. Die smikkelden wij toen met de familie op. Die smaak kan ik mij nog herinneren.

Nu heeft mijn broer samen met een vriend ergens een moestuin. Ik heb daar al van kunnen genieten in de vorm van, courgettes, ui, prei, augurken, kruiden en een pompoen. De heren hebben weer aardappels πŸ₯” gepoot. Vroege en late oogst. De vroege oogst lag al even in de kelder bij mijn vader. Gewone piepers en friet aardappelen. Afgelopen vrijdag was het moment dat mijn broer ze ging bakken. Hij begon om 13:30. Snijden en bakken. Afkoelen. Om 17:30 werd de friet klaar gebakken. Mijn schoonzus had zelf mayonaise gemaakt. Wat hebben wij genoten! Die vriend met zijn vrouw was er ook bij. Oud collega van mij. Lekker gekletst. Het was mooi weer. Iedereen zat corona proof buiten. De kinderen lagen op een kussen op de trampoline. Grote neef en nicht waren erbij. Mijn nicht speelt heel goed gitaar. Oma blij. Die kon lekker mee blΓ¨ren. Het zijn de kleine dingen die het doen.

Kreeg ik ook nog een pot augurken uit eigen tuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s