Oplichters.

Ik zag afgelopen zondag een programma over oplichters.

Toevallig werd ik van de week gebeld over mogelijk overstappen van energie maatschappij. Ik zit ergens bij. De mevrouw van nu gaf aan dat ik echt teveel betaalde. Ik had natuurlijk meteen kunnen ophangen. Maar ik liet haar uitpraten. Toch geloofde ik haar verhaal niet.

Op een gegeven moment zei ze tegen mij; ik kan je de huidige tarieven van ons sturen via mail. Toen dacht ik nog even: meekijken kan geen kwaad. Maar ik hoorde ook de zin; dan heeft u twee weken de tijd om zich terug te trekken. Hoooooo eens even. Dat slaat natuurlijk nergens op. Ik zei meteen; dat dus, niks niet alleen informatie, ik zit nu ergens aan vast. De groeten! Of ze na een week nog een keer mocht bellen. Wat denk je zelf? Ik neem niet op.

Als ik gebeld wordt door een energie bedrijf of wat dan ook en ik hang op….. dan vraagt mijn telefoon πŸ“ž ; wilt u dit nummer blokkeren? Dan zeg ik ja. En toch word ik gebeld. Hoe bijzonder. Dit soort bedrijven kan ik niet blokkeren. Lekker dan.

Tip van de week! Stap nooit via een callcenter over naar een andere energie maatschappij. Zoek het eerst zelf uit via internet en ga dan gericht bellen.

En nog iets. Het bel mij niet register bestaat per 1 juli niet meer. Hoe kan je er voor zorgen dat je niet gebeld wordt? Niet opnemen heeft geen zin. Ze blijven bellen. Zodra ze bellen neem je op en zeg je heel duidelijk dat zij niks kunnen bereiken. Dat je hier niet van gediend bent. Of dit werkt? Wij gaan het zien. De aanhouder wint. Wel bizar dat ik sinds 1 juli heel vaak wordt gebeld. Voorheen misschien twee keer per jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s