Water koken.

De kinderen van nu zijn een cooker gewend. Kokend heet water uit de kraan. Ideaal.

Ik heb een oude keuken. Mijn kinderen wisten niet beter dan dat wij onder andere s’morgens de waterkoker lieten pruttelen voor een kop thee. Een voordeel daarvan is dat je extra stoom/waterdamp in huis hebt. Tegenwoordig zijn de huizen 🏠 zo goed geΓ―soleerd dat het vaak te droog in huis is. Daarom liet ik de waterkoker nog weleens extra vaak pruttelen. Ik was daarbij ook nog eens dol op een water koker die een kleur gaf. Zo wist je hoe heet je water was.

Maar wat ik voor nu het mooiste vind? Een ketel die fluit als het water warm is. Deze ketel heeft voor mij toch echt iets van jeugd sentiment. Daarom heb ik deze pas aangeschaft. S’morgens vroeg, uit school, of in de avond, als wij πŸ‘©β€πŸ‘§β€πŸ‘¦ zin hebben in een kop thee β˜•οΈ, dan hoor je gefluit. Iedereen weet dan; tijd voor een kop thee. Ik hoef gewoon niks te zeggen; joehoe, het thee (water) is klaar. Het gefluit van de ketel zegt genoeg!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s