Roti.

Ik wilde eens zelf roti maken. Zonder pakjes en zakjes. Ingelezen op Pinterest. De boodschappen gehaald. Op een papier de goede volgorde gezet wat koken πŸ§‘β€πŸ³ betreft.

Ik begon een uur voor etenstijd met de aardappels te koken. Klein gesneden en in het water πŸ’¦ had ik roti kruiden. Lekker zompig laten koken.

Ondertussen de eieren πŸ₯š koken. Niet te lang. Juist kort. Deze moeten namelijk nog een rondje mee in de pan. Wordt vervolgd.

Pan nummer drie; de kousenband.

Pan nummer vier de kip πŸ— in kleine stukjes gesneden. Olie met wederom roti kruiden, knoflook πŸ§„ en gesnipperde ui πŸ§….

Toen de kip gaar was deed ik de aardappels πŸ₯” (afgegoten) erbij en de eieren. Dit alles nog even sudderen. Het ei krijgt dan ook de smaak van de roti kruiden. Dit mengsel liet ik zo. De bonen hield ik apart. En toen begon ik met het opmaken van de borden. Ik had onverwachts drie extra eters. Ik had dus haast met het opmaken van de borden vandaar dat de foto’s wat minder zijn.

Een kwart snij je in.

De kip met piepers gingen op een kwart van het vel. Daarna vouwen.

Toen de bonen.

Weer vouwen. Dan kan je nog een lading kiezen. Bijvoorbeeld de eieren πŸ₯š in stukjes. Mijn kinderen en vriendjes vonden de vulling genoeg. Iedereen had zijn bord leeg gegeten. Het ei wel apart. Prima. Voor herhaling vatbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s