Dolf als de brandweer.

Onze kat πŸˆβ€β¬› Dolf is dol op het dak. Ze zit daar heeeeeeel vaak. Uitzicht over de hele wijk.

Als ik aan kom rijden dan rent ze naar het dak van de buren. Zodra wij uitstappen begint ze te mauwen. Heel hard. Hele zinnen. Onze kat mauwt de hele dag tegen je. Alsof wij hele gesprekken hebben. Vriendjes en vriendinnen van Daan en Eva moeten daar vaak om lachen. Soms komt er een mauw van wel vijf seconden. Maar ja, wij stappen uit de auto πŸš™ en Dolf πŸˆβ€β¬› begint te praten. Dan zeg ik standaard; rustig aan, ik loop naar de achterdeur. Dan zie ik je daar. Op het moment dat ik de deur πŸšͺ open loopt ze vaak al over de schutting. En maar blΓ¨ren. Geweldig. Als ik heel snel ben hoor ik een ontploffing. Dat is het moment dat ze op de overkapping springt.

Ik ben weleens aangesproken dat er een kat op het dak mauwt. De eerste keer dacht ik; dat wordt de brandweer bellen πŸ“ž. Maar toen ik Dolf riep kwam ze relaxed naar beneden gelopen. De achterbuurvrouw heeft een keer een filmpje gestuurd. Dolf zat vast op het dak. Dacht ze. Nee hoor. Vorige week kreeg ik een foto te zien in de straat app. Wie was deze waaghals? Haha, Dolf dus. Weer een andere achterbuurvrouw reageerde toen dat ze soms bang was wat Dolf allemaal op het dak uithaalde. Zelfs met sneeuw en ijs 🧊 loopt ze daar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s