Doppen.

Ik spaar al een tijdje doppen voor stichting blinde geleiden honden. Nu zag ik dat de Campina hun dop eraf haalt. Minder plastic. Beter natuurlijk voor het milieu. Dan krijgen we weer van die pakken van vroeger die je soms onmogelijk goed open kreeg. Soms had ik de halve verpakking aan de bovenkant open πŸ˜‚.

Alleen harde plastic doppen kunnen ze gebruiken. Dus niet de deksels die je dubbel kunt vouwen. Sommige doppen hebben een papiertje of folie stukje aan de binnenkant. Graag verwijderen. Het verzamelpunt is al druk genoeg met alles controleren.

Ik doe de doppen altijd in het bestek bakje van de vaatwasser. Zo kan ik ze nadat de vaatwasser heeft gedraaid schoon in een zak verzamelen.

Nu las ik laatst dat je bij sommige flessen automaten de fles zonder dop kunt inleveren. Meteen geprobeerd bij de Albert Hein stadspoort. Het lukt. Zo heb ik wee extra doppen voor het goede doel. Joepie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s