Dik makers.

Mijn zoon en dochter hebben onder gewicht. Had ik vroeger ook. Zie je niks meer van terug. Maar aangezien mijn dochter drie keer per dag oefeningen moet doen, wat haar ook energie kost, is het handig om wat hoger in gewicht te komen.

De diΓ«tiste gaf al wat tips. Ik heb mijn aanpak zelf ook veranderd. Op de gezonde manier. De kinderen zijn dol op pasta pesto. Soms gaat er broccoli door en soms tomaten. Of allebei. Vorige week had ik tomaatjes in de oven gedroogd. Heerlijk door de pasta. Maar ook op een boterham met kaas.

De pesto saus heb ik vetter gemaakt. Speciaal voor Eva. De pesto (kan kant en klaar zijn) gaat met extra cashew noten in de blender. Extra vetten. Dit alles mengen. En dan nog een scheut kookroom. De vetste die er is. Je hebt dan een smaakvolle vette saus. Perfect voor Eva.

Dit keer kocht ik de pesto in een potje. Soms maak ik deze zelf. Dan gebruik ik walnoten ipv pijnboom pitten. Ik heb hier een doos vol walnoten staan van ons landje. Een basilicum plantje, teentje knoflook, beetje Parmezaanse kaas en veel olie. Dan heb je meteen 4 porties. Die gaan de vriezer in. Geen suiker, zout of e-nummers. Ik ben dol op eten zonder pakjes. Dit is gewoon veel beter voor een mens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s