Corona proof afspreken.

Mijn ok (operatie kamer) vriendinnen club bestaat uit 5 meiden. Vanavond zouden wij met elkaar een bakkie doen. Dat mag nu dus niet. Zucht. Ik opperde nog; het kan bij mij, buiten onder de overkapping. Ik hoorde toen voor het eerst dat ook dan de drie personen regel van een ander huishouden geldt.

Nou zeg. Of je met 4 personen binnen zit of met vijf buiten. Het laatste lijkt mij beter. 100 punten zelfs naar mijn idee. Maar helaas. Het mag niet. Wat een vage adviezen heeft het kabinet aangedragen.

Net zoiets als; advies voor een mondkapje in de supermarkt. Advies….. Ik ging vandaag naar de jumbo. De kassiere had geen kapje voor. De rest van het personeel van de jumbo wel. Ze zei meteen; sorry, ik kan hem niet op, te benauwd en ik wil hem niet op. Top! Tussen haar en mij hing een plastic scherm. Wat mij betreft meer dan genoeg.

Misschien zet ik vanavond kerk muziek op. Want dan mag je wel met 100 man, op 1,5 meter afstand, bij elkaar zitten πŸ€ͺ. Een kerkdienst die elke week plaats vind. Maar je mag niet je bruiloftsfeest vieren met meerdere mensen? Het feest wat je maar een keer in je leven hoopt mee te maken. Bijzonder. Waarschijnlijk iets met drank, te knuffelig?

Maar voor vanavond. Er moet er een afvallen. Want die boete…. daar zitten wij niet op te wachten. En daar komt bij dat mijn vriendinnen oudere kinderen hebben. Die mogen ook niet met meer afspreken. Dus wat doet de ouder/moeder dan? Zich aan de regels houden. Iene miene mutte…… Ik ben gelukkig wel van de partij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s