Gelukkig hebben wij πŸ‘©β€πŸ‘§β€πŸ‘¦ ons tuinhuisje nog.

Ooit, ver in het verleden, bouwden mijn ex en ik een tuinhuis. Nou, ja…. wij. Hij en ik deden helemaal niks. De papa’s hebben deze gebouwd. Prima tuinhuis.

Een opa die verstand had van elektriciteit legde de stop contacten aan. Vanaf het begin werkte de licht schakelaar al niet goed. Soms ging de lamp aan en soms niet. Ach. Een beetje Russische roulette…. niks mis mee. Afgelopen zomer als ik de warmte pomp aan wilde zetten vloog de stop er steeds uit. Die van het groepje tuinhuis en de hoofdschakelaar. Niet goed. Nadat dit meerdere keren gebeurde vroeg ik mijn vader of ik zijn warmte pomp kon lenen. Gewoon even een check of dit apparaat het probleem zou zijn.

Op goed geluk kwam mijn vader zijn warmte pomp aansluiten. Dit in een soort van stress. Hij liet mijn zieke moeder voor het eerst alleen. Ik voelde zijn stress….. Wij gingen als een team snel aan de gang. Op het moment dat de boel omgezet was stopte mijn vader de stekker in het stop contact. Er kwam een vlam uit. Zelfs de filter pomp deed het toen niet meer. Nee hΓ¨. Wat nu? Wij hadden niet alle tijd. Snel nadenken. De stekker in een andere stopcontact van het tuinhuisje. Yes. Die deed het. En er vlogen geen stoppen eruit.

Oftewel, het stop contact en een licht schakelaar die door een prof waren aangemaakt….. ook hij kan fouten maken. Wij πŸ‘©β€πŸ‘§β€πŸ‘¦ zij zo blij dat ons tuinhuisje nog staat. En ach, al die keren dat de stop eruit vloog…… Ik ben zo blij dat mijn pa en ik de oorzaak hebben gevonden. Ik was eerst al bang voor een dure nieuwe warmte pomp of een nieuwe stop in de meterkast. Nergens voor nodig. Alleen een nieuw stopcontact met een licht schakelaar. Want die deed het vanaf dag één al niet goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s