Mijn oververmoeide dochter.

De schoolvakantie was begonnen. Lang leve het uitslapen. En het iets later naar bed gaan. Mijn dochter is een avondmens. Uiterlijk 23:00 lag zij hier erin. Daarna sliep zij graag uit. Tot wel 12:00. Zo, zij was echt oververmoeid van school, corset en beugel. Prima. Lekker laten slapen. En misschien een idee om haar nog eerder naar bed te doen. Want elke dag om 12:00 opstaan…. zonde van de dag. Zo gezegd zo gedaan. En toch na een week begon ze te spugen. Zonder koorts. Gewoon moe, op, uitgeput.

Daarna ging ze naar haar vader. Twee weken daar. Ik werkte in die tijd veel extra. En dan zie je dat ze om 2:00 nog online is? Natuurlijk mag dat in de vakantie. Maar dagen en dagen en……

Afgelopen maandag kreeg ik mijn kindjes weer hier thuis. Ze wilden niet vroeg naar bed. Dacht ik al. Alles na 24:00 was echt te vroeg in hun belevenis. Ze konden niet meteen slapen. Snap ik. Het ritme moest omgegooid worden. Misschien een fout van mij; ik maakte mijn dochter om 12:00 wakker. Twaalf uur slapen vond ik genoeg.

Ik wilde dat zij afgelopen dinsdag eerder ging slapen. Om 23:30 gemiep. Ik kan niet slapen. Komt goed schatje. Ogen dicht en ontspan. Binnen een kwartier sliep ze. Om 4:00 werd ik geroepen. Ze was misselijk

Corset af. Blokbeugel uit. Emmer naast het bed. Om 8:15 geschreeuw. Spugen. Spugen en spugen. Zucht. De hele dag een dood vogeltje op de bank. Sommige kinderen hebben hun slaap nodig. Ze lijken s’avonds topfit maar zijn dit in de ochtend niet. Ik herken dit zo van mijzelf. Ik had vroeger vaak migraine. Puur door te weinig slapen.

Vanaf nu kan er een uitschieter zijn om 24:00. Maar voor de rest echt heel veel eerder naar bed. Zo heb je ook iets aan de dag. En het aller belangrijkste ; pluk de dag. Dat lukt als je op tijd naar bed gaat. Een vast ritme is zo belangrijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s