Suiker tante.

Mijn broer is met zijn gezin op vakantie. Ik heb zolang hun cavia’s te leen. Puck en Rex. Op de foto hierboven waren ze nog baby’s. Wat een gezellige dieren zijn dit. Ze praten de hele dag tegen je. Als je met een zak knispert of de koelkast opent gaan ze los. Ze denken namelijk alleen maar aan eten πŸ˜‚.

Ze zijn nu bij mij. hun suiker tante op visite. Ik mag ze wel verwennen. Als ik het hok schoonmaak zet ik de mannen in een kratje. Inclusief de voorraad voer in een open bak. Ga maar even los jongens. Bij iemand op visite is vaak meer mogelijk dan thuis. Thuis zijn er regels.

Een groot nadeel van cavia’s vind ik wel dat je het hok vaak schoon moet maken. Ze schijten en plassen echt overal. En veel. Na drie dagen kan ik alweer aan de slag. Wat een geluk heb ik dan met konijn Bob. Die is zindelijk. Een keer per zes weken vervang ik zijn stro. Tussendoor krijgt hij wel een laag vers erbij. Maar nergens in het hok ligt poep of plas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s