Snoeien.

Wij πŸ‘©β€πŸ‘§β€πŸ‘¦ hebben twee bomen in de achtertuin. Ideaal als de zon schijnt. Een natuurlijke parasol. Zo fijn. Maarrrrrr, ze groeien hard. Heel hard. Voorheen snoeide ik ze wel drie keer in de zomer. Daar heb ik nu niet meer de energie voor. Ik wacht lang. Heel lang. Daarna ga ik aan de slag. De kliko kan het dan niet aan. Gelukkig heb ik fijne mensen in de straat die hun kliko aanbieden. Zo fijn!

Als ik ga snoeien dan krijg ik luizen in mijn mond en ogen. Zo naar. Mijn vader heeft het stokje weleens van mij over genomen. Ook hij ervaarde dit. Dikke ogen. Tranen en tranen. Een keel die bijna dicht slaat. Hoesten tot aan kok halzen toe.

De laatste keer met snoeien pakte ik een mond kapje. Ideaal in deze tijd. Overal te koop. En warempel. Geen last van een dichtgeslagen keel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s