Waarom zie ik in de nacht geen fruitvlieg?

Overdag, in deze tijd, fruit vliegjes. Zo irritant. Ik heb al ons fruit uit de keuken gehaald. Appels in de koelkast gestopt. En de rest staat op de tafel in een mooie fruitschaal onder de overkapping.

Ideaal met dit weer. Geen fruit of groente binnen in een schaal. Dus geen fruit vliegen. Maar in de tijd dat ik het binnen had kwamen de fruit vliegen snel naar binnen. Ieuw. Vooral overdag. S’avonds laat zag ik ze niet vliegen. Hebben zij ook een dag en nacht ritme?

Ja dus. Fruitvliegen slapen net als dat wij doen. En het grappige is, komt ie, de oudere fruitvlieg heeft net als bij de mens slaap problemen. Dus als je s’nachts een fruitvlieg zie. Dat is een oudje die de slaap niet kon vatten, hahaha. Altijd handig om te weten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s