Honing ontsuikeren

Voorheen waren wij zo door onze honing voorraad heen. In de thee. Door de kwark of yoghurt. Maar ja. Het is en blijft een suiker. Ik probeer deze te vermijden. Dus weinig gebruikt van honing.

Mijn dochter wilde ze laatst honing om haar blauwe bessen in de dopen. Oeps. De honing was versuikerd. Even naar Google je kan de honing in de magnetron ontsuikeren. Maar dan komen er schijnbaar schadelijke stoffen vrij.

Dus de waterkoker aan. Flesje honing in de pan en heet water erover. Ik had de pan even op laag vuur aan. Oeps. Niet handig. Bodem beetje ingedeukt/gesmolten. Later nog een keer de honing in een pan heet water gezet. Vuur niet aan. Honing prachtig vloeibaar geworden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s