Hoe gaan jullie met een gebit en een beugel om?

Mijn dochter had in haar melk gebit kaas kiezen. Dit zijn poreuze kiezen die makkelijk afbrokkelen. De kiezen missen een sterke glazuur laag. Jammer. Nu heeft ze steeds meer grote mensen kiezen. Helaas zitten daar ook poreuze kaas kiezen tussen. Dat is echt niet fijn. Gelukkig kunnen ze tegenwoordig een film laagje aanbrengen op de kiezen. Volgems de tandarts is dit van later orde.

Nu heeft mijn dochter een blok beugel. Wat vond zij dit in het begin moeilijk. Zij schaamde zich voor dat ding in haar mond met andere mensen erbij. Sinds een paar dagen is ze heel trouw. Zodra zij niet eet doet ze meteen de beugel in haar mond. Super stoer. Ik ben zo trots op haar.

Maar ik ging denken. Dan heeft ze gegeten, etensresten tussen de tanden en kiezen en dan het bitje in. Dan gaan de beesten toch broeien en groeien?

Ik denk dat voor nu de oplossing is; zodra Eef gaat eten loopt ze naar de kraan. Spoelt ze de beugel schoon. De beugel gaat dan in een bakje die daar klaar staat. Dan gaat ze eten. Als ze het op heeft pakt ze een tandenborstel en poetst zij haar tanden en kiezen schoon met water. Daarna gaat het schoon gespoelde bitje weer in haar mond. S’morgens en s’avonds wordt er met tandpasta gepoetst.

Is dit een goed idee? Hebben jullie nog andere tips?

4 thoughts on “Hoe gaan jullie met een gebit en een beugel om?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s