Hoe vertel je je kind dat haar huisdier overleden is?

Zoals bekend is onze bol wol, de goudhamster van mijn dochter van het weekend overleden. Afgelopen weekend waren de kinderen bij hun vader. Morgen mag ik ze weer in mijn armen sluiten. Maar dan komt het moment van de waarheid……

Ik moet Eva vertellen dat haar hamster, de liefste die wij ooit gehad hebben, is overleden. Vele avonturen met bolletje wol gehad. Hij was zo lief voor Eva, haar vriendinnen en mij. Zelfs zoon Daan knuffelde vaak met onze bol wol.

Ik heb bol wol in een doosje gelegd, buiten. Niet om aan te zien. Maar dinsdag gaan wij hem begraven. In vol ornaat. Bij mijn ouders in de tuin. Bol wol krijgt een graf met een kruis erop. Dat komt helemaal goed.

Maar het moment van vertellen…. blijf ik moeilijk vinden. Ik heb inmiddels een kussen besteld met de afdruk van bolletje wol. Heeft Eva toch nog een mooie herinnering aan onze laatste liefste hamster.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s