Broccoli soep.

Ik probeer koolhydraat arm te eten. Dus niet helemaal zonder. Lijkt mij niet handig als mijn lichaam went aan nul komma nul koolhydraten. Als je dan een keer een boterham eet schiet je gewicht de lucht in. Zegt mijn gevoel hoor. Ik heb geen onderzoeken gelezen.

Ik koop tegenwoordig een grote homp broccoli. Mijn kids eten een paar boomstronken daarvan. De rest blijft over. Joepie. Het kookvocht bewaar ik altijd. De rest van de boomstronken broccoli gaan weer terug in het vocht. En de boomstammen die volgens Eva minder lekker zijn ook. Zij eet liever de bladeren op. Een klein schepje bouillon poeder erbij in het prutje. Degene van de natuurwinkel zonder smaakversterker, de E621.

Dit alles in de blender. Voorheen maalde ik het met de staafmixer. Dan bleef je mini stukjes houden. Vinden de kids minder lekker en eerlijk gezegd ik ook. Soms blijf ik een klein kind πŸ€ͺ. In de blender/smoothie maker krijg je alles fijn. Deze wordt hier ook vaak gebruikt voor milkshakes (yoghurt met banaan) en smoothies (avocado, banaan, verse jus en soms nog diepvries fruit).

Als ik tussendoor trekt krijg neem ik een kopje broccoli soep. Njom njom. Goed voor de vitamientjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s