Hoe maak je ouderwetse luxaflex schoon?

Toen wij ons huis kochten zat daar een luxaflex in voor het keukenraam. Die is inmiddels oud. Maar vervangen lukt niet. Ik heb al eens een bedrijf laten komen. Helaas is deze luxaflex er voor altijd tenzij ik het eraf knip. Maar wat dan? De vorige bewoners hadden deze opgehangen en daarna het plafond verlaagd. Lekker handig. Ik kan ze er dus niet vanaf halen en in een bad met sop stoppen.

Hoe maak ik ze nu schoon? Ten eerste niet al te vaak, klerewerk. Daarom wel extra hard boenen. Vet en stof. Ik trek de luxaflex omhoog. Dan begin ik bovenaan. Hand erachter. Snoetenpoets doekjes erbij. Vegen van Lenins naar rechts. Klaar met de bovenste rij? Weer een stukje meer omlaag zakken en herhalen. Hand erachter en poetsen maar.

Daarna weer terug naar het begin en nu met sop van groene zeep. Bling bling! Tot volgend jaar luxaflex. Rot klus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s