Ik leef steeds zuiniger.

Ik vergeet nooit dat mijn tante vocht van blik groenten niet weg gooide. Wat moest ik daar vroeger om lachen. Tegenwoordig doe ik dit ook niet meer. Ik bewaar het sap voor een bouillon of soepje. Of zoals gisteren om mijn pasta in de te koken. Scheelt weer water uit de kraan. En de pasta heeft ook nog eens meer smaak. Hopelijk ook wat extra vitamientjes. Alles voor het milieu en de portemonnee.

Vorige week bakte ik spekjes. Op de deksel zette ik de voorgekookte overgebleven broccoli en de bevroren spinazie. Meestal zet ik de bevroren spinazie s’middags op de verwarming die in deze tijden alweer brand. Scheelt weer een ritje in de magnetron. Ach, het zijn kleine dingen die het hem doen. Ik bespaar een ietsiepietsie aan energie.

Volgens mij werd vroeger weleens een pan Hollandse pot gegaard en daarna in een dekbed gelegd voor nagaren en warm houden voor aan het einde van de dag, diner.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s