Goed gekeurd!

Afgelopen vrijdag was ik voor controle bij mijn oncoloog. Het was 40 minuten uitgelopen. Hij zei meerdere malen sorry. Ik gaf aan alle tijd te hebben….. hoop ik te horen na deze controle ๐Ÿคฃ. Wederom aangekomen. Zo klaar mee. Hij gaf de medicijnen de schuld. Dus ik zei; mag ik daarmee stoppen? Een week geleden bloed geprikt. Ik ben inmiddels, ook dankzij de chemo, van mijzelf in de overgang. Dus ik mag andere medicijnen! Joepie!

Hij vond het bijzonder dat ik geen overgangsverschijnselen had of heb. Geen gewrichtspijn. Geen opvliegers. Ach , zei ik, ik zweet op z’n tijd veel. Eva was mee. De arts zei tegen haar; volgens mij zal jouw moeder nooit toegeven dat ze ergens last van heeft. Zij is een harde tante. Eva lachen.

Daarna lichamelijke controle. De arts pakte mijn gevulde bh aan. Ik zei; wat schat je in gewicht? Is toch weer ruim een kilo. Hij lachen. Ok, halen we van je totaal gewicht af.

Daarna zei ik tegen hem; plan de campagne, ik wil volgend jaar liever niet voor controle. Kost mij 380 euro. Dat kan ik beter gebruiken voor mijn gebit. Die valt uit elkaar dankzij de chemo. Hij was even stil. Tjee, zegt hij, je bent de eerst ooit die dat vraagt. Van mij mag het. Ik doe inderdaad niks anders ter controle dan aan je litteken weefsel voelen of er een uitzaaiing zit. Maar dat kan jij met je werk ervaring ook zelf. Ok. Genoteerd in de computer. Tot over twee jaar.

2 thoughts on “Goed gekeurd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s