Bob Ross leeft!

Dit is eigenlijk te erg voor woorden. Zoiets als, negerzoenen, jodenkoeken, blanke vla….. Als mijn kinderen iemand zien met een afro kapsel (kroeshaar zoals meestal bij een neger en dan zo’n 20cm hoog of meer), dan roepen zij Bob Ross, ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜‚.

Deze kroesharige legende liet in de jaren 80 en 90 met zijn tv-programma ‘ the joy of painting’ zien dat kunst niet moeilijk hoeft te zijn. Deze zachtaardige Amerikaan al in 1995 op 52 jarige leeftijd.

Toen ik mijn ex net leerde kennen gingen wij om het weekend stappen. Vaker kon niet ivm zijn opleiding. Midden in de nacht als wij thuis kwamen of de volgende morgen keken wij naar Bob Ross en zijn schilder creaties. Iets om nooit meer te vergeten.

De tv serie werd van 1982 tot en met 1993 opgenomen. Op het hoogtepunt werd de show op 95 procent van alle publieke Amerikaanse televisiestations uitgezonden en ook in het buitenland. Dusssss, ken je Bob Ross niet? Shame on you ๐Ÿคช๐Ÿ˜‚. Zoek hem op via YouTube. Je komt niet meer bij hoe hij een schilderij maakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s