Neeltje Jans.

Een week geleden…. de dag begon met regen ๐Ÿ˜ฑ. Najaaa, in onze vakantie. Hoe is het mogelijk. Door het gerikketik op de ramen sliep bijna iedereen uit. Nou ja, uitslapen….. Wij gaan laat naar bed. Zijn overdag de hele dag op pad, de hele dag buiten. Eten veel teveel. En toch staan wij rond 8:00 op. Schijnbaar toch ontspannen genoeg bezig zodat wij minder slaap nodig hebben. Vanmorgen was het, jawel, 8:30. Plan de campagne. Neeltje Jans wilden wij nog heen. Met z’n allen in de auto. Een zeven persoonsauto. Ideaal. Wat heeft meneer de chauffeur het zwaar. 6 mensen bemoeien zich met zijn rijstijl. Kent iemand de serie van miss Bucket? Hyacint? Zo ja, dit maal 6…. arme pa de chauffeur. Maar hij verblikte of verbloosde niet. Ik zie hem ervoor aan dat hij zijn gehoorapparaat op off heeft gezet ๐Ÿ˜‚.

Eenmaal bij de Delta werken, Neeltje Jans, moest er eerst gegeten worden. Zucht. Weer proppen. Maar het mag. Wij lopen namelijk de hele dag. Mijn stappenteller op de telefoon geeft ons halverwege de dag al een pluim dat de verplichte stappen zijn gezet. Er wordt veel vis gegeten. Je zou er bijna op gaan lijken. Het geluid hebben wij al. Wij schreeuwen als viswijven.

Deze dag was zeer interessant.

Op de foto hieronder zie je twee rode lijnen. De onderste is de lijn die aangeeft dat de delta werken dicht gaan als het water tot die lijn staat. De dunne lijn erboven is de hoogte van de waterstand bij de watersnoodramp in 1953. Ongelooflijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s