Mijn goudvis dood verklaart.

Ik maakte mijn vissenkom schoon. Zoals ik eigenlijk altijd deed. Alleen het bakje waar ik ze tijdelijk in deed had iets warmer water. Zeker niet heet. Maar wel lekker lauw. Nooit meer doen. Toen de kom schoon was en ik de vissen terug legde ging er een, was het Au of di, op de kop zwemmen. Daarna bleef hij bovenin de kom liggen. Hij bewoog niet meer. Ik kon hem zelfs aaien. Foute boel. Mijn moeder was in huis omdat mijn dochter ziek was en ik dingen moest doen. Zij had dit ook al eerder mee gemaakt met haar goudvis. Bij haar heetten ze Henri en Jette. Dat is mijn naam, Henriette. Een van de twee dus overleden. De plannen werden al gemaakt om Henri bij Au of is het nou di te zetten. Au Henri, of Di Henri ….. wat klinkt beter? Helaas geen Audi meer op het aanrecht. Klinkt zo lekker.

Na een uur dacht ik; ik pak hem eruit om door te spoelen. En warempel; hij zwom lekker rond. Najaaaa. Door het warme water en daarna de koude plons is hij denk ik in een soort mini coma geraakt. Arm beestje. Maar gelukkig hebben wij hem nog. De volgende keer zorg ik voor een betere water temperatuur. Weer wat geleerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s