Mijn energie verdelen.

Zo die is lastig. Dat vond ik vroeger al toen ik een gezin had en niet ziek was geweest. Nu na een scheiding, borstkanker gehad te hebben, ben ik nog steeds zoekende hoe mijn energie te verdelen. Ik heb het hier al eerder over gehad. Het eerste jaar als eenouder gezin en borstkanker hebbende was ik alleen maar bezig met overleven. Ik moest beter worden! Ik had nog twee jonge kinderen hier in huis.

Gelukkig kon ik binnen een jaar weer aan het werk. Dit gaf voldoening. Maar koste ook energie. Het huishouden vond ik daarbij erg moeilijk. En sporten lukte al helemaal niet. Als de kinderen op school waren en ik hoefde niet te werken, sliep ik. Sinds afgelopen zomervakantie merk ik dat ik bijna op het oude niveau ben wat energie betreft. Die heerlijke warme zomer heeft mij goed gedaan. Als de kinderen op school zijn doe ik dingen in het huishouden. Maar ik kan tegenwoordig ook dingen laten liggen. Dan ga ik onder schooltijd lekker koffie leuten bij vriendinnen. En het huishouden? Ach, een stofzuigje en dweiltje kan soms genoeg zijn.

Dit weekend ben ik weer zonder kids. In het begin deed ik dus niks. Later ging ik juist allemaal leuke dingen doen. Beidde waren niet goed voor mij. Alleen bank hangen niet en teveel dingen ondernemen ook niet. Tegenwoordig werk ik extra op de vrijdag als de kinderen bij hun vader zijn. Zaterdagmorgen ben ik dan best op. Ik slaap lekker uit. En dat huishouden? Ik kijk wel of ik tijd en zin heb. Anders zondag of maandag weer.

Een ding staat mij nog niet aan. Voorheen liep ik hard. Dit voelde geweldig. Ik wil dit weer gaan doen, maar waarom doe ik dit dan niet? Ik denk dat ik het kan wat energie betreft. En toch….. ben ik alleen maar bezig met mijn kinderen, leuke dingen doen, huishouden, werken….. in mijn uppie. Als ik dit lees dan denk ik; ik heb genoeg te doen. Ik accepteer maar even zoals het nu is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s