Hoe moeilijk kan afscheid nemen zijn?

Morgenvroeg lever ik mijn kinderen af bij hun vader zijn vriendin. Erg fijn dat zij de kids naar school kan brengen. Hierdoor kan ik op tijd op mijn werk zijn.

Vandaag hadden de kids en ik een gezellige dag. Zij hadden een studiedag, dus vrij van school. Eva en ik gingen naar controles in het Wilhelmina kinder ziekenhuis. Haar vader was hier ook bij. Daan wordt steeds zelfstandiger en mag zo af en toe alleen thuis zijn. Op een afgesproken tijdstip ging hij naar een vriendje. Dit deed hij ook echt volgens plan. Top!

Daarna waren wij de hele middag in monkey town. Vier jongens en een dame. Wat was deze afleiding geweldig. Normaal zou mijn dochter al vanaf woensdag 12:00 huilen om het aankomende afscheid van donderdag 8:00 om de week.

Hoe kan je een afscheid leuk maken? Ik weet het effe niet meer. Woensdagavond om de week mogen de kids bepalen wat zij mogen eten. Wij spelen dan samen spelletjes. De volgende morgen worden hier panini’s gebakken. En dan breng ik de kids naar hun vader z’n huis. Daar gaan zij van donderdag tot en met dinsdag vertoeven. En toch….. mijn dochter begint dus vaak op de woensdag al met huilen. Donderdag morgen weer. Op school, ik word regelmatig gebeld dat zij buikpijn heeft. Donderdag middag bij mijn ouders huilt ze omdat ze mij gaat missen.

Ik probeer haar uit te leggen dat ik het prima red in mijn uppie. Dat ik echt niet zielig en alleen ben. Ik werk, heb een kat en een konijn. En toch…… blijft mijn dochter verdrietig. Best wel zielig. Gelukkig weet ik dat ze het bij haar vader wel leuk heeft. Dus waarom dan die tranen? Moeite met afscheid nemen?

Wie heeft tips om het afscheid nemen en het missen van elkaar kleiner te maken?

One thought on “Hoe moeilijk kan afscheid nemen zijn?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s