Tuinhoezen of niet?

‘Vroeger’, tilden mijn ex, vrienden en ik onze lounge tuinset in de winter onder de overkapping. Met een gashaard zaten wij daar heerlijk te chillen in de winter. Nou ja chillen, opwarmen.

Die man krachten heb ik niet meer in huis. Op aanvraag natuurlijk wel in de vorm van fijne buurtgenoten. Maar ik was eens aan het denken. Pfew. De reden dat de set onder de overkapping ging had te maken met oud&nieuw en vuurwerk. Toen bedacht ik mij; koop een goede hoes. Het voordeel daarvan is dat je deze het hele jaar door kan gebruiken. Het is even een investering, maar je tuinset blijft hierdoor het hele jaar door beter.

Afgelopen jaar hier gebruik van mogen maken, wat een top investering. En dan ga je verder denken. Onder de overkapping staat een eet tafel met zes eet stoelen. Deze blijven best heel mooi omdat zij droog staan. Maar in het voor of najaar als er vorst in de grond zit en deze weer ontvriest, komt er veel vocht vrij. Deze kan niet ontsnappen naar boven omdat daar een overkapping zit. En dan heb je ineens te maken met spocht en schimmel op je stoelen. In het eerste jaar kreeg ik dit best makkelijk eraf. Dit wordt met de jaren steeds moeilijker. Aangezien ik nog lang met deze stoelen door wil gaan zocht ik naar een oplossing. Ik denk toch weer een hoes. Bij de Lidl heb ik voor weinig een hoes kunnen kopen. Binnenkort maak ik de boel voor de laatste keer schoon deze (na)zomer. Daarna gaat de hoes eroverheen.

Dit heeft een dubbele functie. Want mochten wij als gezin, zin hebben om te gaan gourmetten, de mini pizzarette te gaan gebruiken, dan hoef ik niks af te stoffen. De hoes er even af en genieten maar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s