Indisch.

Een jaar geleden begon ik aan een basis cursus om te leren Indisch te koken. Ik heb een map met heerlijke recepten. Allemaal zeer goed te doen. In de tijd van mijn cursus woonde ik nog bij mijn ouders. Veel eten vroor ik in. Daar hebben wij nog lang van mogen smullen.

Ik ben maar weer eens begonnen met iets Indisch te koken. Ik begin makkelijk. Gehaktbrood. Frikadel pan ofzo ๐Ÿ˜ฌ. Er zijn genoeg recepten hiervan op het internet. Ik bedacht zelf een papje van chili saus, ketjap en Japanse broodkruimels om over het gehakt heen te smeren. Heerlijk.

Een fris zoet zuurtje is ook zo gemaakt. Azijn, chili saus of een pepertje en wat suiker. Dan dunne komkommerplakken hierin en lekker lang laten staan voor een goede smaak. Aangezien ik nog rauwkost van op de datum had liggen gebruikte ik deze in plaats van komkommer. Heel erg lekker.

Een bak rijst had ik al eerder gekookt en af laten koelen. Een droge korrel. Terwijl het gehaktbrood in de oven stond pakte ik een wok met olijfolie en plakjes knoflook. Door de droge rijst had ik nasi kruiden geroerd. Steeds een schepje rijst in de wok. Roeren en roeren. Je kan een ei erdoorheen gooien. Heerlijk opgebakken rijst of eigenlijk nasi.

Ik had ook een pannetje opstaan met broccoli. Voor mijn zoon. Het liefst eet hij alleen dat. Toen de rijst eenmaal warm gebakken was, pakte ik het gehakt uit de oven. De broccoli werd afgegoten. Alles door elkaar husselen. Rauwkost erbij en smullen maar. De kids aten er kroepoek en gebakken uitjes bij. Nog wat pindasaus gemaakt van pindakaas, ketjap en wat melk. Easy peasy. Een beetje Indisch eten met een Hollandse twist. Ons buurmeisje, een pinda ๐Ÿ˜œ en mijn dochter hebben ervan gesmuld. De restjes zijn vaak nog lekkerder.

2 thoughts on “Indisch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s