Hoe doe je langer met een filter van het zwembad?

Bovenstaande filters heb ik voor mijn zwembad. Bij intensief gebruik van het zwembad moet ik de filters soms na een week al vervangen. Doe ik dit niet dan stroomt er geen water meer door de pomp. Dus de pomp/filter geeft het meestal aan wanneer het zover is. De filters zijn niet heel erg goedkoop. Ik laat ze tegenwoordig goed drogen. Daarna klop ik ze heel hard uit. Er komt dan heel veel stof en stukjes uit. Echt veel. Dus doe dit niet zomaar midden in de tuin. Daarna ziet de filter er weer als nieuw uit. Op deze manier kan je de filter weer gebruiken. Dit zal vast niet oneindig kunnen. Ik heb dit net zelf ontdekt. Het antwoord op dit laatste moet ik dus nog schuldig blijven. Ik zag op het internet ook een vloeistof om je filters schoon te maken.

Ik hoor steeds meer over zand filters . Hier heb ik zelf geen ervaring mee. Het voordeel is dat je alleen de filter nodig hebt en geen losse filter inhoud.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s