Een schoolreis zonder mij.

Wat een prachtige dag is het vandaag voor een schoolreis. Mijn kids gingen vandaag op pad. Mijn zoon naar toverland. En mijn dochter naar megapret in lievelde. Vast leuk allemaal. Voor het eerst ben ik er niet bij. Pfew. Iets met loslaten.

Ik ben sinds de kleuterschool klassenmoeder geweest. Iets vaker bij Daan. Soms bij Eva. Als klassenouder mag je mee op schoolreis. Dit heb je dan ook verdient omdat je het hele jaar genoeg gedaan zou hebben voor de klas. Ik heb wat werkjes geplakt, schoon gemaakt op school etc. Helaas lukte mij dit afgelopen jaar niet door mij scheiding en borstkanker verleden. Toch was ik nog klassenmoeder bij mijn zoon Daan. Ik geef toe dat ik er was voor een knutseldag. Maar het mail verkeer deed ik niet. En de extra dingen, de puntjes op de I zetten deden andere moeders. Dus ik heb eerlijk gezegd ook geen recht om mee te gaan met schoolreis.

Wat vind ik dit moeilijk !! Ik vind zo’n dag zo geweldig, zo bijzonder om dit met de kinderen mee te mogen maken. Daar komt ook nog eens bij dat mijn kinderen vanaf hun vader vanmorgen op schoolreis gingen. Ik kon dus hun tas niet inpakken met extra eten en drinken. Ik kon hun gezicht niet extra insmeren. Ik kon Eva geen lange broek of legging aandoen omdat dit harder glijd vanaf de glijbaan. Ik kon……. ik kan nu even helemaal niets. Ik moet het loslaten. Maar Pfew, dit is wel weer een nieuwe fase voor mij. Ik ben niet bij het schoolreis gebeuren en ik ben niet bij de voorbereidingen. Weer een nieuwe, voor mij enorm heftige, stap. Let it go….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s