Ben ik nou gek of ?

Precies 15 jaar geleden had ik de beste zomer van mijn leven. Samen met mijn nichtje hebben wij genoten van elke minuut. Wie sliepen de nachten in. In auto op een parkeerplaats in Bloemendaal. Overdag lagen wij op het strand. Als ik hier nog aan denk dan word ik gewoon bang. Hoe durf je als twee meiden in the middle of nowhere in een auto te gaan slapen. Brrrrr. Gelukkig ging alles goed. Op een gegeven moment kwamen wij met iemand in gesprek. Een dame uit Ede. Zij moest binnen een week uit haar appartement en zou op straat komen te staan. En gekke ik zei; najaaaa, dat kan toch niet? Kom maar bij mij wonen. Ook nu denk ik; dat ik dat durfde. Wie zou ik in huis halen? Maar het ging goed. Zij heeft 5 maanden bij mij in gewoond. Helaas zien wij elkaar nooit meer. Zij moest plek maken voor mijn vriend, inmiddels mijn ex. Het waren toch leuke tijden.

En nu ga ik weer. Een moeder van school belde vorige week. Zij moet over 14 dagen het huis uit. Zij heeft geen familie. Geen baan. Nog geen huis, onderdak. En nee, dit keer neem ik niemand in huis. Een moeder met 3 kinderen trek ik nu niet. Wie dan ook. Ik kon haar wel hulp aanbieden in de vorm van inpakken. Zondag middag zijn zij, haar twee jongens en ik als een malle tekeer gegaan. 2 kinderkamers helemaal ingepakt. Daarna nam ik ze mee naar de Macdonalds. Wist ik veel dat de jongens elke maand met hun vader gingen omdat hij weigert te koken. Ach ja. Moeders en ik waren er al een tijd niet geweest. Met z’n allen heerlijk lopen bunkeren. Ze mochten van mij alles bestellen wat ze wilden eten. Ik had geluk. De rekening viel mee. Wij hebben vooral heerlijk samen gewerkt en gelachen. De jongens zag ik genieten. Dit konden ze wel gebruiken. Mocht er nog iemand tijd over hebben of plek in de kliko, papier kliko, of naar de stort rijden en plek over hebben? Geef het door. Dit gezin kan nog hulp gebruiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s