Zakgeld voor kinderen is erg belangrijk.


Vorige week was het weer op de televisie. Zakgeld is voor kinderen heel erg belangrijk om met geld om te leren gaan. Ik was er ooit wel mee begonnen maar helaas onbewust gestopt. Dus vanaf nu geef ik ze op de woensdag zakgeld. Dit is de dag dat ik de kinderen, buiten de vakanties om, elke week thuis heb. Het geld mogen ze helemaal alleen beheren. Willen ze het meteen uitgeven, prima. Gaan ze eerst sparen voor iets groters, helemaal top. Ik ga met ze een speelgoed gids doorkammen. Zo kunnen ze zien hoeveel geld iets kost en hoeveel weken ze nodig hebben om te sparen voor iets. En dan kunnen ze zelf beslissen hoe ze dit gaan aanpakken.


Mocht je kind ergens voor willen sparen dan kan je hem of haar ook betaalde klusjes laten doen. Ik stelde het zakgeld geven voor aan mijn zoon. Zeg hij: hoeft niet hoor mam, ik heb genoeg geld op mijn bankrekening 😱.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s