Goed gekeurd stempel van mijn arts.

Nadat ik gistermorgen mijn bestraling had gehad kon ik s’middags weer naar het ziekenhuis gaan. Dit keer naar mijn oncoloog internist. Voorheen regelde hij alles rondom mijn chemo en nu ging het over de hormoon pillen die ik de komende tien jaar mag gaan slikken. Iets vantevoren moest ik op de weegschaal staan en werd mijn bloeddruk gemeten. Gewicht is stabiel gebleven. Mijn bloeddruk was 90 over 60. Echt voor een jongedame….. dit kan wel verklaren waarom ik soms zo duizelig ben. De arts zei dat ik snel opstond en snel liep. Uuuh, ik ben niet invalide hoor. Hij vertelde mij dat alleen ik tot nu toe dat dieet heb volgehouden, joehoe, een record op mijn naam. Hij glom helemaal van hoe ik door de chemo’s, operatie en tot nu toe de bestraling heen ga. Weinig klachten die zijn blijven hangen. Alleen mijn voeten tintelen nog en mijn nagels zien er niet uit/brokkelen af. En dat ik al zo fit ben, echt uniek. Fijn om te horen.


Maar nu de hormoon pillen nog. Daar hoor je zoveel verschillende verhalen over. Van moe, opvliegers, humeurig, gek gedrag, overgewicht, extreem zweten, gewrichtspijn, bot ontkalking tot aan rheuma/artritis klachten aan de handen. Vooral de eerste weken zijn de klachten op zijn ergst. Na mijn bestraling mag ik een week rust. Daarna ga ik beginnen met deze, voor mijn gevoel enge, pillen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s