Na borstkanker een rijker leven?

Het is gebleken dat mensen nadat ze borstkanker hebben gehad het leven meestal als zinvoller ervaren. Meestal. Velen ook niet. Er is ook vaak een posttraumatische angst. Banger zijn voor hun lichaam omdat deze zich al een keer eerder misdragen heeft. 

Trauma of niet, een deel van de (ex)kankerpatiΓ«nten ervaart na de ziekte een hogere levenskwaliteit dan voorheen. Dit kan komen doordat iemand, vanwege de confrontaties en dreigingen die de ziekte met zich meebrengt andere keuzes maakt in het dagelijks leven, beter op de eigen grenzen let en/of een anadere waardering voelt voor levensaspecten die voorheen minder gewicht kregen.

Ik weet nog niet waar ik straks sta als  hopelijk ex borstkanker patiΓ«nt. Bij mij gaat het niet alleen maar om de ziekte te overleven. En daarna te genieten van mijn gezin. Deze is namelijk in diezelfde periode weggevallen. Mijn man is van mij gescheiden. Op dit moment heb ik het dan ook heel erg moeilijk met overleven. Ik vecht tegen mijn borstkanker zonder een partner. En ik probeer te verwerken dat ik zonder partner verder moet. Twee heftige dingen tegelijk. Ik weet dat ik er nog lang niet ben.

2 thoughts on “Na borstkanker een rijker leven?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s